Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Örsöd

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Örsöd régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan orvosolja garázsok vizesedését. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Örsöd szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Örsöd - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel precíziós munka.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a gyors és költséghatékony munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott megoldást választja.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Örsöd övezetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Örsöd

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a lépést külön ennek érdekében tervezett, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a kifogástalan szigetelés céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rendkívül hangsúlyos a kihorganyzó ék használata, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Örsöd

Légpórus vakolat Örsöd

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, és a falon marad a vakolat. A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken érdemes légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez időtálló módon megóvja a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a nem teljes vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben kialakult hasadékokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ezzel a sarkokban és az éleknél is 100%-osan kiépíthető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk az előbbi lépések lezárása után a tartós cél érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Örsöd

Ezt a megoldást kizárólag abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer negatívuma, hogy jóllehet belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal megszüntethetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módjának kiválasztásakor az alábbi tényezőket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb pontokon esetleg szokványos meszelés is megteszi. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Örsöd régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Örsöd környékén A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel töréseket, problémákat okoz. Komoly nehézségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a járólap, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ilyen esetben viszont már csak elnapoljuk a problémát, mert az optikai tuning csak egy átmeneti időszakra rejti el a valós bajokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, különben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Szükség esetén fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. Az épület és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Társasházak utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Vályogház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kicsiny pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben lényegesen több párát idéz elő. Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható javulás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel az épület teherbírása? A pince földrengés-állósága nem csökken a falvágás eredményeképpen! Ha professzionális és hosszú távon tartós megoldást keres a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Örsöd vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 119
Tegnapi: 213
Heti: 119
Havi: 3 207
Össz.: 78 478

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés acéllemezze Örsöd
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »