Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Krisztinaváros

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Krisztinaváros vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag orvosolja házak nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Krisztinaváros szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Krisztinaváros - cégünk ismérvei

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legmodernebb berendezések és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Krisztinaváros vonzáskörzetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Krisztinaváros

1. Az 1. munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten ehhez tervezett, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és közvetítik a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a tökéletes zárás érdekében, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul sarkalatos a kihorganyzó ék bevetése, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is behatol, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Krisztinaváros

Légpórus vakolat Krisztinaváros

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, és a falon marad a vakolat. A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, mert ez időtálló módon megóvja a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Visszatérő problémák a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a hiányos vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ilyen módon a kis zugokban és a szegélyek mentén is hibátlanulkifogástalanul megvalósítható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a korábban leírt lépések befejezését követően a tartós cél végett. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Krisztinaváros

Ezt a megközelítést csak abban az esetben javasoljuk, ha a külső oldalról valamiért nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás árnyoldala, hogy ugyan belül vizesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve elkerülhetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés technikájának kiválasztásakor az alábbi szempontokat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan végrehajtható művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható pontokon esetleg megszokott meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Krisztinaváros övezetében

Mivel a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Krisztinaváros területén A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok többnyire egy idő után megrepednek, zúzódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel hézagokat, problémákat vált ki. Nem elhanyagolható gondokat jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyenkor azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak egy átmeneti időszakra rejti el a valódi gondokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok keletkeznek. Szükség esetén fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt ajánlott beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Családi házak utólagos szigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kis méretű pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban alapvetően több párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos változás tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbírása? A lakóház földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása eredményeképpen! Ha profi és végleges megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Krisztinaváros területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 163
Tegnapi: 158
Heti: 1 228
Havi: 3 038
Össz.: 78 309

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos acéllemezes szigetelés Krisztinaváros
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »