Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Újpalota

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Újpalota vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan orvosolja házak vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Újpalota betoninjektálással

Vízszigetelés Újpalota - cégünk ismérvei

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és technológiák a gyors és olcsó munka érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Újpalota övezetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor konzultálhat velünk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vízszigetelés utólag

Szigetelés falvágással Újpalota

1. Az első lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést külön ennek érdekében gyártott, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a kiváló vízszigetelés végett, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rettentően hangsúlyos a kihorganyzó ék alkalmazása, mert a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal hézagjaiba is benyomul, és keménnyé válása után ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Újpalota

Légpórus vakolat Újpalota

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez hosszú távon védelmezi a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Sokszor előforduló bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben kialakult nyílásokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, így a sarkokban és az éleknél is professzionálisan kiépíthető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a korábban leírt műveletek végeztével a hosszú távú megoldás végett. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Újpalota

Ezt a megközelítést kizárólag akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A módszer hátulütője, hogy jóllehet belül nedvesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve meggátolhatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének előirányzása során a következő faktorokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt végrehajtható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb pontokon esetleg szokványos meszelés is megfelelő. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Újpalota területén

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Újpalota övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat eredményez. Jókora problémákat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ekkor viszont már csak elnapoljuk a problémát, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig rejti el a meglévő gondokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs más megoldás fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Családi házak utólagos vízszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség kis méretű pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben lényegesen több párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már látványos javulás észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben a falak szilárdsága? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás miatt! Ha professzionális és időtálló megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Újpalota övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 72
Tegnapi: 213
Heti: 72
Havi: 3 160
Össz.: 78 431

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés acéllemezzel Újpalota
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »