Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés VIII. kerület

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag VIII. kerület övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan orvosolja garázsok ázását. Vállalatunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés VIII. kerület betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés VIII. kerület - cégünk ismérvei

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb szerszámok és technológiák a gyors és kedvező áron elérhető munka végett.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást választja.
 5. Országosan végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását VIII. kerület területén

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással VIII. kerület

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a lépést kifejezetten ennek érdekében épített, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kifogástalan szigetelés céljából, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rendkívül sokat számít a kihorganyzó ék bevetése, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal réseibe is behatol, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat VIII. kerület

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A hagyományos vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolatra váltani, mivel ez hosszú ideig védelmezi a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Visszatérő kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben képződött hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ezzel a kis zugokban és az éleknél is professzionálisan felvihető a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk a fent ismertetett műveletek befejezését követően a tartós cél érdekében. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - VIII. kerület

Ezt a megoldást csupán akkor ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer árnyoldala, hogy ugyan belül nedvesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal elháríthatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módszerének meghatározásánál a következő faktorokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan félbeszakad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb helyeken esetleg sima meszelés is jó lesz. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése VIII. kerület vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése VIII. kerület környékén A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok többnyire egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat idéz elő. Nem elhanyagolható bonyodalmakat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyenkor viszont már csak elnapoljuk a problémát, mert a tüneti kezelés csak időszakosan tünteti el a tényleges hiányosságokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz kapcsolódási helyein sarokerősítő szalagot javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Vert fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség apró pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát eredményez. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, különleges esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már észrevehető javulás észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e valamennyivel az épület szilárdsága? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a falvágás miatt! Ha szakszerű és hosszú távon tartós megoldást keres a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére VIII. kerület régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 159
Tegnapi: 158
Heti: 1 224
Havi: 3 034
Össz.: 78 305

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés VIII. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »