Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés X. kerület

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése X. kerület övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el pincék nedvesedését. Cégünk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása végett.

szigetelő injektálás X. kerület

Nedvesség elleni szigetelés X. kerület - cégünk jellemzői

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a gyors és megfizethető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával X. kerület területén

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés X. kerület

1. Az első műveleti fázis a penészes fal megvágása. Ezt a lépést kifejezetten evégett gyártott, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen jelentőségteljes a kihorganyzó ék elhelyezése, mivel a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is bekerül, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással X. kerület

Légpórus vakolat X. kerület

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez sokáig védi meg a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés problémájával. Sokszor előforduló bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a hiányos vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben megjelenő üregeket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, ezzel a sarkokban és a széleken is professzionálisan kiépíthető a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt el is végezhetünk a korábban leírt műveletek lezárása után a tartós cél végett. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - X. kerület

Ezt a munkamódszert kizárólag abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés hátránya, hogy bár belül nedvesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a régi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal meggátolhatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módjának előirányzása során a lenti tényezőket kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan végrehajtható eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon leáll a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb helyeken esetleg hagyományos meszelés is megfelelő. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése X. kerület vonzáskörzetében

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése X. kerület vonzáskörzetében A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat okoz. Számottevő nehézségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyen esetben azonban már csak elodázzuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak ideig-óráig rejti el a valódi hiányosságokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok alakulnak ki. Szükség esetén fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz érintkezési helyein élvédőt érdemes beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Családi házak utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Vályogház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben sokkal több párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már látványos előrelépés tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén csökken-e valamennyivel a falak teherbírása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a falvágás eredményeképpen! Ha profi és strapabíró megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére X. kerület övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 130
Tegnapi: 158
Heti: 1 195
Havi: 3 005
Össz.: 78 276

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés X. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »