Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Pestszentlőrinc

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Pestszentlőrinc régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg pincék vizesedését. Cégünk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása érdekében.

szigetelő injektálás Pestszentlőrinc

Nedvesség elleni szigetelés Pestszentlőrinc - amit ajánlunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év szakmai tapasztalattal tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb szerszámok és alkalmazott technikák a villámgyors és költséghatékony szolgáltatás végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Országosan vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Pestszentlőrinc vonzáskörzetében

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • A munka végeztével bármikor hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Pestszentlőrinc

1. Az 1. műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést speciálisan erre a célra gyártott, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és továbbítják a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a kiváló vízszigetelés céljából, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen hallatlanul jelentőségteljes a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is be tud áramlani, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Pestszentlőrinc

Légpórus vakolat Pestszentlőrinc

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez hosszú távon védelmezi a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés problémájával. Visszatérő kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben jelentkező repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ezzel a sarkokban és az éleknél is ideálisan kialakítható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk a fent ismertetett műveletek befejezését követően a hosszú távú megoldás megvalósításához. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Pestszentlőrinc

Ezt a munkamódszert kizárólag abban az esetben ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás árnyoldala, hogy ugyan belül vizesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezáltal kiküszöbölhetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módjának eldöntésekor a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan végrehajtható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig félbeszakad a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg szokásos meszelés is megteszi. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Pestszentlőrinc környékén

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Pestszentlőrinc területén A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat okoz. Súlyos gondokat jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ekkor viszont már csak elnapoljuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak egy átmeneti időszakra fedi el a valós nehézségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz csatlakozási helyein élvédőt tanácsos beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz apró pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban alapvetően több párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már látványos előrelépés észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel az épület teherbíróképessége? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Ha professzionális és sokáig tartó megoldást keres a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Pestszentlőrinc környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 141
Tegnapi: 158
Heti: 1 206
Havi: 3 016
Össz.: 78 287

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés injektálással Pestszentlőrinc
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »