Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Alsórákos

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Alsórákos környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan orvosolja házak vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Alsórákos szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Alsórákos - ezt kínáljuk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai tapasztalattal tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legmodernebb gépek és alkalmazott technikák a villámgyors és olcsó szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Alsórákos területén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Alsórákos

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet speciálisan erre a célra épített, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és közvetítik a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kifogástalan szigetelés végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen különösen sarkalatos a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal hézagjaiba is behatol, és keménnyé válása után ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Alsórákos

Légpórus vakolat Alsórákos

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez időtálló módon megóvja a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Sokszor előforduló kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben jelentkező hézagokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ilyen módon a kis zugokban és a széleken is maradéktalanul kivitelezhető a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a korábban leírt műveletek befejezését követően a tartós megoldás megvalósításához. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Alsórákos

Ezt a megoldást kizárólag akkor ajánljuk, ha a külső oldalról valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás hátulütője, hogy ugyan belül vizesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon feltartóztathatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének előirányzása során a következő műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon véget ér a vizesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg hagyományos meszelés is megfelelő. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Alsórákos környékén

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Alsórákos területén A terasz vízszigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat okoz. Meghatározó kellemetlenségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, míg januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ilyenkor azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak egy átmeneti időszakra rejti el a valódi hiányosságokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, ellenkező esetben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz csatlakozási helyein élvédőt javallott beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Tapasztott fal szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kis méretű pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban alapvetően nagyobb párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható változás tapasztalható. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? A pince földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása eredményeképpen! Amennyiben professzionális és időtálló megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Alsórákos környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 134
Tegnapi: 213
Heti: 134
Havi: 3 222
Össz.: 78 493

Látogatottság növelés
Oldal: Lemezes falszigetelés Alsórákos
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »