Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Üröm

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Üröm övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan szünteti meg garázsok vizesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

szigetelő injektálás Üröm

Vízszigetelés Üröm - ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és olcsó szolgáltatás végett.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Üröm vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A munka végeztével később is a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Üröm

1. Az első lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten evégett tervezett, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a hibátlan falszigetelés céljából, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul hangsúlyos a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is bekerül, és a megkeményedése után tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Üröm

Légpórus vakolat Üröm

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, és a vakolat nem esik le a falról. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, mert ez sokáig megóvja a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres gondok a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a hiányos vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben mutatkozó hézagokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, így a sarkokban és az éleknél is ideálisan megoldható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk a korábban leírt folyamat végeztével a tartós megoldás végett. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Üröm

Ezt a munkamódszert kizárólag abban az esetben ajánljuk, ha a külső oldalról valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A módszer hátránya, hogy ugyan belül beázás nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal elháríthatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának meghatározásánál az alábbi műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan kivitelezhető művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon leáll a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható helyeken esetleg szokványos meszelés is megfelelő. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Üröm övezetében

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Üröm környékén A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez idővel hézagokat, problémákat vált ki. Jelentős gondokat okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ilyenkor viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak időszakosan rejti el a meglévő kellemetlenségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok keletkeznek. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. A lakóház és a terasz csatlakozási helyein élvédőt tanácsos beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Vályogház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kicsiny pórusokon keresztül hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban sokkal több párát okoz. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már látványos előrelépés tapasztalható. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e valamennyivel a falak teherbírása? A pince földrengés-erőssége nem csökken a falvágás következtében! Amennyiben profi és strapabíró megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Üröm környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 166
Heti: 702
Havi: 2 512
Össz.: 77 783

Látogatottság növelés
Oldal: Falszigetelés Üröm
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »