Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Istvánmező

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Istvánmező vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag hárítja el házak vizesedését. Cégünk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Istvánmező betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Istvánmező - cégünk ismérvei

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb szerszámok és alkalmazott technikák a gyors és költséghatékony szolgáltatás végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert alkalmazza.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Istvánmező vonzáskörzetében

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Istvánmező

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a munkát speciálisan ehhez készített, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat általában a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek a lábazattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a kifogástalan szigetelés céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rendkívül fontos a kihorganyzó ék alkalmazása, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is benyomul, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Istvánmező

Légpórus vakolat Istvánmező

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a falon marad a vakolat. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszú távon védi meg a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés problémájával. Sokszor előforduló gondok a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben jelentkező hézagokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, így a sarkokban és a szegélyek mentén is ideálisan kialakítható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk a fent ismertetett lépések lezárása után a hosszú távú cél érdekében. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Istvánmező

Ezt a munkamódszert csak abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. Az eljárás hátulütője, hogy jóllehet belül nedvesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon feltartóztathatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának előirányzása során az alábbi szempontokat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar kivitelezhető eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon félbeszakad a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg sima meszelés is elfogadható. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Istvánmező övezetében

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Istvánmező régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő után megrepednek, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat vált ki. Súlyos problémákat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyen esetben azonban már csak elodázzuk a problémát, mert a ráncfelvarrás csak egy átmeneti időszakra rejti el a valódi hiányosságokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot tanácsos beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Vert fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kis méretű pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban alapvetően több párát okoz. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már észrevehető javulás tapasztalható. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület teherbírása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Amennyiben szakszerű és időtálló megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Istvánmező övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 64
Tegnapi: 213
Heti: 64
Havi: 3 152
Össz.: 78 423

Látogatottság növelés
Oldal: Injektált falszigetelés Istvánmező
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »