Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Péterhegy

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Péterhegy övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan szünteti meg házak vizesedését. Vállalatunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása érdekében.

szigetelő injektálás Péterhegy

Nedvesség elleni szigetelés Péterhegy - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai háttérrel precíziós munka.
 3. Az elérhető legkorszerűbb szerszámok és technológiák a gyors és olcsó szolgáltatás végett.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Péterhegy környékén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással Péterhegy

1. Az első munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a lépést kifejezetten evégett gyártott, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a résmentes lezárás végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rendkívül fontos a kihorganyzó ék alkalmazása, tudniillik a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal réseibe is be tud áramlani, és a megkeményedése után tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Péterhegy

Légpórus vakolat Péterhegy

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, így a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszú ideig védelmezi a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Visszatérő gondok a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a nem teljes vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben jelentkező hasadékokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, így a sarkokban és a szegélyek mentén is 100%-osan kivitelezhető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk a fent ismertetett lépések végeztével a hosszú távú végeredmény megvalósításához. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Péterhegy

Ezt a megoldást csupán akkor ajánljuk, ha kívülről valamilyen okból nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A megközelítés hátránya, hogy ugyan belül beázás nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a régi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel meggátolhatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módszerének kiválasztásakor a következő viszonyszámokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan megszűnik a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb pontokon esetleg szokványos meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Péterhegy régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Péterhegy vonzáskörzetében A terasz vízszigetelését többnyire a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok többnyire egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat idéz elő. Meghatározó gondokat okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyenkor viszont már csak halogatjuk a problémát, mert a tüneti kezelés csak időszakosan fedi el a meglévő gondokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jelentkeznek. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot javallott beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Pince szigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz apró pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban alapvetően több párát eredményez. Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már észrevehető előrelépés észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak stabilitása? A pince földrengés-állósága nem csökken a falvágás eredményeképpen! Amennyiben profi és végleges megoldást keres a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Péterhegy területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 140
Tegnapi: 158
Heti: 1 205
Havi: 3 015
Össz.: 78 286

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés belülről Péterhegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »