Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Budakeszierdő

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Budakeszierdő területén, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg házak ázását. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Budakeszierdő szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Budakeszierdő - ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel szakszerű munkavégzés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a villámgyors és pénztárcabarát szolgáltatás végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Budakeszierdő vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Budakeszierdő

1. Az 1. lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést külön ennek érdekében készített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és továbbítják a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a kiváló vízszigetelés céljából, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rettentően fontos a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal réseibe is benyomul, és a megkötést követően időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Budakeszierdő

Légpórus vakolat Budakeszierdő

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez sokáig védi meg a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Sokszor előforduló nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a hiányos vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben mutatkozó üregeket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ilyen módon a kis zugokban és az éleknél is ideálisan létrehozható a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a korábban leírt folyamat lezárása után a tartós megoldás érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Budakeszierdő

Ezt a megközelítést kizárólag akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés hátulütője, hogy bár belül nedvesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel megszüntethetjük a pince padlójának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának eldöntésekor az alábbi tényezőket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás rövid idő alatt végrehajtható művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan elmúlik a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg hagyományos meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Budakeszierdő övezetében

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Budakeszierdő környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat vált ki. Jókora nehézségeket okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyen esetben azonban már csak halogatjuk a problémát, mert az optikai tuning csak egy átmeneti időszakra rejti el a tényleges nehézségeket. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakás és a terasz érintkezési pontjain élvédőt tanácsos beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. faltisztitás

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban lényegesen több párát idéz elő. Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Többnyire azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható változás tapasztalható. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a falvágás eredményeképpen! Ha profi és hosszú távon tartós megoldást keres a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Budakeszierdő területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 116
Tegnapi: 158
Heti: 1 181
Havi: 2 991
Össz.: 78 262

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal szigetelése Budakeszierdő
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »