Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Népliget

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Népliget régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag hárítja el házak ázását. Cégünk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Népliget szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Népliget - amit ajánlunk

 1. Gyors, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év szakmai háttérrel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és költséghatékony munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Népliget vonzáskörzetében

 • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A munka végeztével később is elérhet minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Népliget

1. Az 1. munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet speciálisan erre a célra készített, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a tökéletes zárás céljából, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően fontos a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is be tud áramlani, és a megkeményedése után tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Népliget

Légpórus vakolat Népliget

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez hosszú ideig védelmezi a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés problémájával. Rendszeres nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben megjelenő hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, így a kis zugokban és a széleken is hibátlanulkifogástalanul megvalósítható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk a fent ismertetett folyamat befejezését követően a hosszú távú megoldás érdekében. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Népliget

Ezt a munkamódszert csak abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer hátránya, hogy jóllehet belül nedvesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon meggátolhatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának eldöntésekor a következő aspektusokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható helyeken esetleg megszokott meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Népliget környékén

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Népliget területén A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez idővel réseket, problémákat idéz elő. Meghatározó nehézségeket okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, míg januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ekkor azonban már csak elnapoljuk a problémát, mert az optikai tuning csak egy darabig rejti el a valódi hiányosságokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs más megoldás fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Családi házak utólagos falszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kis méretű pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát idéz elő. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már észrevehető változás érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület stabilitása? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás eredményeképpen! Ha profi és sokáig tartó megoldást keres a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Népliget övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 59
Tegnapi: 213
Heti: 59
Havi: 3 147
Össz.: 78 418

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal szigetelése Népliget
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »