Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Szentimreváros

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Szentimreváros övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag orvosolja pincék ázását. Cégünk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Szentimreváros betoninjektálással

Vízszigetelés Szentimreváros - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel precíziós munka.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és technológiák a gyors és megfizethető munka végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Szentimreváros környékén

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Szentimreváros

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal megvágása. Ezt a munkát külön evégett tervezett, különleges falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a hibátlan falszigetelés végett, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rendkívül jelentőségteljes a kihorganyzó ék használata, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal hézagjaiba is be tud áramlani, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Szentimreváros

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, és a falon marad a vakolat. A hagyományos vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez sokáig megóvja a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés problémájával. Visszatérő gondok a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem teljes vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező nyílásokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ezzel a szegletekben és a széleken is 100%-osan kiépíthető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk a fent ismertetett lépések befejezését követően a tartós cél végett. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Szentimreváros

Ezt a megközelítést csak akkor ajánljuk, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer negatívuma, hogy bár belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezáltal elháríthatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének meghatározásánál az alábbi viszonyszámokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt végrehajtható eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, perspektivikusan félbeszakad a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható helyeken esetleg szokványos meszelés is jó lesz. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Szentimreváros régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Szentimreváros környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével megrepednek, letöredeznek, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel hézagokat, problémákat okoz. Meghatározó kellemetlenségeket okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felmelegszik a járólap, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ekkor viszont már csak elodázzuk a problémát, mert a tüneti kezelés csak egy darabig fedi el a valódi kellemetlenségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vert fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kis méretű pórusokon keresztül hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben lényegesen nagyobb párát idéz elő. Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos változás érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel az épület szilárdsága? A pince földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal megvágása eredményeképpen! Amennyiben profi és végleges megoldást keres a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Szentimreváros régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 143
Tegnapi: 166
Heti: 728
Havi: 2 538
Össz.: 77 809

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés falátfűrészeléssel Szentimreváros
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »