Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Bókaytelep

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Bókaytelep régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag szünteti meg garázsok vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása végett.

szigetelő injektálás Bókaytelep

Nedvesség elleni szigetelés Bókaytelep - amit ajánlunk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legmodernebb berendezések és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Bókaytelep területén

 • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is elérhet minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Falvágással történő szigetelés Bókaytelep

1. Az első műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet speciálisan ehhez gyártott, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a tökéletes zárás céljából, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen módfelett fontos a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is bekerül, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Bókaytelep

Légpórus vakolat Bókaytelep

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, és a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, mert ez sokáig védi meg a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Sokszor előforduló bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben jelentkező hézagokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, ezzel a szegletekben és a széleken is profi módon kialakítható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk a korábban leírt műveletek befejezését követően a hosszú távú cél végett. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Bókaytelep

Ezt a megközelítést csakis akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás árnyoldala, hogy jóllehet belül vizesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel megszüntethetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának előirányzása során a következő viszonyszámokat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan végrehajtható művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb pontokon esetleg hétköznapi meszelés is jó lesz. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Bókaytelep területén

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Bókaytelep környékén A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok többnyire egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat eredményez. Jókora nehézségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, míg januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyen esetben azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak időszakosan tünteti el a valódi hiányosságokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre. Szükség esetén fel kell szedni az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz érintkezési pontjain élvédőt tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Társasházak utólagos szigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kicsiny pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban lényegesen nagyobb párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható javulás tapasztalható. A lakónak kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbírása? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a falvágás következtében! Amennyiben szakszerű és hosszú távon tartós megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Bókaytelep területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 97
Tegnapi: 166
Heti: 682
Havi: 2 492
Össz.: 77 763

Látogatottság növelés
Oldal: Épületvizesedés megszüntetése Bókaytelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »