Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Filatorigát

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Filatorigát övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag orvosolja házak ázását. Cégünk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Filatorigát szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Filatorigát - cégünk ismérvei

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év múlttal a szakmában szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a gyors és kedvező áron elérhető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Országosan vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Filatorigát környékén

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A munka végeztével bármikor elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Filatorigát

1. Az első műveleti fázis a penészes fal megvágása. Ezt a munkát külön ennek érdekében épített, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és továbbítják a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a kiváló vízszigetelés végett, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül fontos a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal üregeibe is bekerül, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Filatorigát

Légpórus vakolat Filatorigát

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, és a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken érdemes légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú ideig megóvja a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Visszatérő nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a nem teljes vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó hézagokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, ezzel a kis zugokban és az éleknél is ideálisan kialakítható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk az előbbi lépések végeztével a tartós végeredmény eléréséhez. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Filatorigát

Ezt a megközelítést csak akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamiért meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás árnyoldala, hogy ugyan belül beázás nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve meggátolhatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módjának előirányzása során az alábbi viszonyszámokat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig megszűnik a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg sima meszelés is jó lesz. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Filatorigát környékén

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Filatorigát területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat eredményez. Jókora kellemetlenségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyen esetben viszont már csak elnapoljuk a megoldás, mert az optikai tuning csak ideig-óráig tünteti el a valódi hiányosságokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs más megoldás fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakóház és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot ajánlott beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Társasházak utólagos falszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség pici pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát okoz. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető változás észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület stabilitása? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása miatt! Ha professzionális és időtálló megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Filatorigát övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 104
Tegnapi: 158
Heti: 1 169
Havi: 2 979
Össz.: 78 250

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal kezelése Filatorigát
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »