Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Pacsirtatelep

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Pacsirtatelep területén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan orvosolja házak nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Pacsirtatelep szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Pacsirtatelep - ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai háttérrel szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és olcsó munka végett.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Pacsirtatelep övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Pacsirtatelep

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet külön evégett épített, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a résmentes lezárás céljából, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen módfelett fontos a kihorganyzó ék elhelyezése, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal üregeibe is behatol, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Pacsirtatelep

Légpórus vakolat Pacsirtatelep

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, így a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen javasolt légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszú ideig megóvja a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Visszatérő problémák a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben jelentkező nyílásokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ilyen módon a kis zugokban és az éleknél is 100%-osan kiépíthető a jól záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk az előbbi műveletek befejezését követően a hosszú távú végeredmény végett. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Pacsirtatelep

Ezt a megközelítést csak abban az esetben tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer hátránya, hogy ugyan belül vizesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon feltartóztathatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés metódusának előirányzása során a lenti szempontokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb helyeken esetleg hagyományos meszelés is elfogadható. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Pacsirtatelep vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Pacsirtatelep területén A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő után megrepednek, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat idéz elő. Jelentős kellemetlenségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ekkor viszont már csak elnapoljuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak ideig-óráig rejti el a valós gondokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Szükség esetén fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakóház és a terasz érintkezési helyein élvédőt javallott beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos falszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség pici pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát okoz. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már látványos változás tapasztalható. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület teherbíróképessége? A pince földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Ha szakszerű és hosszú távon tartós megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Pacsirtatelep területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 94
Tegnapi: 213
Heti: 94
Havi: 3 182
Össz.: 78 453

Látogatottság növelés
Oldal: Társasház vízszigetelése Pacsirtatelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »