Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Laposdűlő

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Laposdűlő régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg pincék ázását. Vállalatunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Laposdűlő betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Laposdűlő - cégünk ismérvei

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb berendezések és technológiák a villámgyors és kedvező áron elérhető munka megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást választja.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Laposdűlő régiójában

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A munka végeztével később is hívhat minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Szigetelés falvágással Laposdűlő

1. Az 1. műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát kifejezetten ehhez tervezett, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a kiváló vízszigetelés érdekében, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen hallatlanul fontos a kihorganyzó ék használata, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal üregeibe is behatol, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Laposdűlő

Légpórus vakolat Laposdűlő

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszan védelmezi a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés problémájával. Rendszeres kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem teljes vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult üregeket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, így a sarkokban és a széleken is 100%-osan megoldható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk a korábban leírt műveletek befejezését követően a hosszú távú cél megvalósításához. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Laposdűlő

Ezt a megoldást csak abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás árnyoldala, hogy jóllehet belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal elháríthatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módjának előirányzása során az alábbi mutatókat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar végrehajtható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan félbeszakad a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg hétköznapi meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Laposdűlő vonzáskörzetében

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Laposdűlő vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, letöredeznek, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat vált ki. Komoly problémákat okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ekkor azonban már csak elodázzuk a bajt, mert az optikai tuning csak egy darabig fedi el a valós bajokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, mert különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz kapcsolódási helyein sarokerősítő szalagot javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. légpórus vakolat

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Vályogház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz pici pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban alapvetően nagyobb párát eredményez. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire azt lehet mondani, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető előrelépés észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal megvágása miatt! Ha profi és hosszú távon tartós megoldást keres a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Laposdűlő területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 121
Tegnapi: 158
Heti: 1 186
Havi: 2 996
Össz.: 78 267

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos pinceszigetelés Laposdűlő
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »