Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Testvérhegy

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Testvérhegy vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag orvosolja házak ázását. Vállalatunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Testvérhegy

Nedvesség elleni szigetelés Testvérhegy - cégünk ismérvei

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal szakszerű munkavégzés.
 3. A piacon létező legmodernebb berendezések és technológiák a gyors és pénztárcabarát szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Testvérhegy övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A munka végeztével később is hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Testvérhegy

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet speciálisan ennek érdekében gyártott, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a kifogástalan szigetelés céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen módfelett lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal réseibe is behatol, és a megkötést követően időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Testvérhegy

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, és a falon marad a vakolat. A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszan védelmezi a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Rendszeres gondok a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben megjelenő repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ezzel a kis zugokban és a széleken is profi módon megvalósítható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a fent ismertetett folyamat befejezését követően a hosszú távú végeredmény végett. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Testvérhegy

Ezt a megoldást kizárólag akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás negatívuma, hogy bár belül nedvesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel elkerülhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának kiválasztásakor a következő műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás hamar elvégezhető eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan megszűnik a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg szokványos meszelés is megteszi. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Testvérhegy környékén

Mivel a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Testvérhegy területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat vált ki. Komoly problémákat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ekkor viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig fedi el a valódi hiányosságokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt tanácsos beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz pici pórusokon keresztül hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már észrevehető változás érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület teherbírása? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Amennyiben szakszerű és időtálló megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Testvérhegy területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 142
Tegnapi: 158
Heti: 1 207
Havi: 3 017
Össz.: 78 288

Látogatottság növelés
Oldal: Falszigetelés falvágással Testvérhegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »