Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Alacskai úti lakótelep

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Alacskai úti lakótelep területén, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag szünteti meg pincék ázását. Vállalatunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Alacskai úti lakótelep szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Alacskai úti lakótelep - ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év szakmai háttérrel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legmodernebb gépek és alkalmazott technikák a gyors és költséghatékony munka végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Alacskai úti lakótelep régiójában

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Alacskai úti lakótelep

1. Az 1. lépés a penészes fal átvágása. Ezt a lépést speciálisan erre a célra épített, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a résmentes lezárás végett, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rettentően lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, mert a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is bekerül, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Alacskai úti lakótelep

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, így a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszan védelmezi a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a hiányos vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó üregeket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ilyen módon a sarkokban és a széleken is hibátlanulkifogástalanul létrehozható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a korábban leírt műveletek végeztével a hosszú távú végeredmény érdekében. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Alacskai úti lakótelep

Ezt a megközelítést csakis akkor javasoljuk, ha a külső oldalról valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás hátránya, hogy bár belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel elkerülhetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának meghatározásánál a lenti aspektusokat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás hamar végrehajtható módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg sima meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Alacskai úti lakótelep vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Alacskai úti lakótelep területén A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel repedéseket, problémákat okoz. Komoly bonyodalmakat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felmelegszik a járólap, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyen esetben viszont már csak elodázzuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak egy átmeneti időszakra tünteti el a tényleges problémákat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, mert különben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Szükség esetén fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakóház és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. faltisztitás

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kicsiny pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben sokkal több párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már észrevehető változás észlelhető. A lakónak kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén csökken-e bármilyen mértékben a falak szilárdsága? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Amennyiben szakszerű és strapabíró megoldást keres a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Alacskai úti lakótelep övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 99
Tegnapi: 213
Heti: 99
Havi: 3 187
Össz.: 78 458

Látogatottság növelés
Oldal: Talajnedvesség elleni szigetelés készítése Alacskai úti lakótelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »