Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Ganztelep

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Ganztelep vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan orvosolja garázsok nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Ganztelep betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Ganztelep - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Ganztelep övezetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Ganztelep

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal megvágása. Ezt a lépést kifejezetten evégett gyártott, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a résmentes lezárás céljából, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül fontos a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is be tud áramlani, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Ganztelep

Légpórus vakolat Ganztelep

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, így a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszú távon megóvja a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés problémájával. Visszatérő bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a hiányos vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult réseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ezzel a sarkokban és az éleknél is maradéktalanul létrehozható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy jól meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk a fent ismertetett lépések befejezését követően a tartós végeredmény érdekében. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Ganztelep

Ezt a megközelítést csupán akkor javasoljuk, ha kívülről valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer hátránya, hogy jóllehet belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel elháríthatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés metódusának meghatározásánál a lenti viszonyszámokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt végrehajtható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig félbeszakad a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg megszokott meszelés is megfelelő. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Ganztelep környékén

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Ganztelep övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez idővel töréseket, problémákat idéz elő. Nem elhanyagolható bonyodalmakat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ekkor viszont már csak elodázzuk a problémát, mert a kozmetikázás csak egy átmeneti időszakra fedi el a tényleges hiányosságokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok jelentkeznek. Ha úgy diktálja a szükség fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. A lakóház és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos falszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kicsiny pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben sokkal nagyobb párát idéz elő. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható előrelépés észlelhető. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? A pince földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Amennyiben profi és hosszú távon tartós megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Ganztelep övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 164
Tegnapi: 158
Heti: 1 229
Havi: 3 039
Össz.: 78 310

Látogatottság növelés
Oldal: Ház alap megerősítése Ganztelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »