Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Háros

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Háros vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag orvosolja garázsok ázását. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Háros szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Háros - cégünk jellemzői

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év szakmai tapasztalattal tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető szolgáltatás végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Háros régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után bármikor a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Háros

1. Az első lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát kifejezetten ehhez készített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és közvetítik a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a tökéletes zárás céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul fontos a kihorganyzó ék bevetése, mert a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is be tud áramlani, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Háros

Légpórus vakolat Háros

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, így a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszú ideig megóvja a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben megjelenő repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, így a sarkokban és a széleken is tökéletesen kivitelezhető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a fent ismertetett műveletek végeztével a tartós cél végett. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Háros

Ezt a megoldást kizárólag akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A megközelítés hátulütője, hogy jóllehet belül vizesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon megszüntethetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának meghatározásánál az alábbi szempontokat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg közönséges meszelés is megteszi. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Háros területén

Mivel a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Háros területén A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel repedéseket, problémákat eredményez. Súlyos nehézségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ekkor viszont már csak elodázzuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak egy átmeneti időszakra tünteti el a meglévő hiányosságokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki. Szükség esetén fel kell bontani az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot ajánlott beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Családi házak utólagos szigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség apró pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát eredményez. Időigényes a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már látványos előrelépés észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e valamennyivel az épület teherbírása? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás miatt! Amennyiben szakszerű és sokáig tartó megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Háros övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 125
Tegnapi: 158
Heti: 1 190
Havi: 3 000
Össz.: 78 271

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal felújítása Háros
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »