Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Pestszentimre

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Pestszentimre régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan hárítja el garázsok vizesedését. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

szigetelő injektálás Pestszentimre

Vízszigetelés Pestszentimre - cégünk ismérvei

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Pestszentimre övezetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Pestszentimre

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal megvágása. Ezt a lépést speciálisan ehhez épített, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a résmentes lezárás céljából, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is be tud áramlani, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Pestszentimre

Légpórus vakolat Pestszentimre

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, és a falon marad a vakolat. A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen javasolt légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez időtálló módon megóvja a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés problémájával. Visszatérő komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem teljes vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben megjelenő réseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ezzel a sarkokban és a szegélyek mentén is tökéletesen létrehozható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk a korábban leírt folyamat befejezését követően a hosszú távú megoldás megvalósításához. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Pestszentimre

Ezt a munkamódszert csak akkor javasoljuk, ha kívülről valamiért nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer hátránya, hogy bár belül beázás nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal megszüntethetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának meghatározásánál az alábbi mutatókat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás hamar elvégezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig megszűnik a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb helyeken esetleg szokásos meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Pestszentimre környékén

Mivel a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Pestszentimre területén A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok többnyire egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel töréseket, problémákat eredményez. Súlyos kellemetlenségeket jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ekkor viszont már csak elnapoljuk a bajt, mert az optikai tuning csak egy darabig rejti el a valós kellemetlenségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kicsiny pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben alapvetően nagyobb párát okoz. Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható változás tapasztalható. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a falvágás miatt! Amennyiben profi és időtálló megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Pestszentimre vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 213
Heti: 58
Havi: 3 146
Össz.: 78 417

Látogatottság növelés
Oldal: Talajnedvesség elleni szigetelés Pestszentimre
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »