Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Kelenvölgy

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Kelenvölgy övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag szünteti meg garázsok ázását. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Kelenvölgy szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Kelenvölgy - ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai tapasztalattal tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a gyors és olcsó munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Kelenvölgy övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Kelenvölgy

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a munkát külön ennek érdekében tervezett, különleges falvágó géppel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a hibátlan falszigetelés céljából, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rettentően lényeges a kihorganyzó ék használata, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal nyílásaiba is benyomul, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Kelenvölgy

Légpórus vakolat Kelenvölgy

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszan megóvja a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Rendszeres bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a nem teljes vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult üregeket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, ezzel a kis zugokban és az éleknél is profi módon létrehozható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk a korábban leírt műveletek végeztével a hosszú távú végeredmény érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Kelenvölgy

Ezt a megközelítést csakis abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer árnyoldala, hogy bár belül beázás nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve elháríthatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés technikájának eldöntésekor a lenti faktorokat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan megvalósítható művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon félbeszakad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg hétköznapi meszelés is megfelelő. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Kelenvölgy régiójában

Mivel a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Kelenvölgy környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok többnyire egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat okoz. Nem elhanyagolható problémákat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyenkor azonban már csak halogatjuk a bajt, mert a kozmetikázás csak egy darabig fedi el a meglévő kellemetlenségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, mert különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok alakulnak ki. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz kapcsolódási helyein élvédőt érdemes beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos falszigetelése
 • Pince szigetelése
 • Tapasztott fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz kicsiny pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát okoz. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már látványos változás észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e valamennyivel az épület teherbírása? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása eredményeképpen! Amennyiben szakszerű és hosszú távon tartós megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Kelenvölgy környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 131
Tegnapi: 213
Heti: 131
Havi: 3 219
Össz.: 78 490

Látogatottság növelés
Oldal: Vízzáró szigetelés Kelenvölgy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »