Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Virányos

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Virányos környékén, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag szünteti meg garázsok nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Virányos szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Virányos - amit ajánlunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év szakmai tapasztalattal tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb szerszámok és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és pénztárcabarát munka végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Virányos övezetében

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is konzultálhat velünk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Virányos

1. Az első lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát speciálisan evégett gyártott, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a résmentes lezárás végett, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen módfelett sarkalatos a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is behatol, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Virányos

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, mert ez időtálló módon védi meg a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Gyakori bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem teljes vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben mutatkozó hasadékokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, így a sarkokban és az éleknél is hibátlanulkifogástalanul felvihető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk az előbbi műveletek befejezését követően a hosszú távú cél végett. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Virányos

Ezt a megoldást csakis abban az esetben javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer hátulütője, hogy jóllehet belül nedvesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel elháríthatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának meghatározásánál az alábbi tényezőket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar végrehajtható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon elmúlik a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg szokványos meszelés is megteszi. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Virányos régiójában

Mivel a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Virányos környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat okoz. Meghatározó gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyen esetben azonban már csak elodázzuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak időszakosan fedi el a valós kellemetlenségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, mert különben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kis méretű pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben lényegesen nagyobb párát idéz elő. Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható javulás tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel a falak teherbíróképessége? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Amennyiben szakszerű és időtálló megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Virányos övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 140
Tegnapi: 166
Heti: 725
Havi: 2 535
Össz.: 77 806

Látogatottság növelés
Oldal: Vályogfal utólagos vízszigetelés Virányos
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »