Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Pilisborosjenő

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Pilisborosjenő vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el házak ázását. Vállalatunk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Pilisborosjenő betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Pilisborosjenő - amit ajánlunk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel precíziós munka.
 3. A piacon létező legmodernebb berendezések és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Pilisborosjenő övezetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Pilisborosjenő

1. Az első munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a munkát speciálisan evégett épített, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a kiváló vízszigetelés céljából, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül fontos a kihorganyzó ék bevetése, mert a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal üregeibe is bekerül, és keménnyé válása után ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Pilisborosjenő

Légpórus vakolat Pilisborosjenő

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A hagyományos vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez hosszú távon védi meg a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a nem teljes vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben mutatkozó hasadékokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ezzel a sarkokban és a széleken is tökéletesen megoldható a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk a korábban leírt folyamat végeztével a tartós cél végett. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Pilisborosjenő

Ezt a megoldást csakis akkor ajánljuk, ha kívülről valamilyen okból nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A megközelítés árnyoldala, hogy ugyan belül nedvesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve kiküszöbölhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés módszerének eldöntésekor a következő műszaki paramétereket kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan véget ér a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg szokványos meszelés is megteszi. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Pilisborosjenő régiójában

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Pilisborosjenő övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok többnyire egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat okoz. Tetemes nehézségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, míg a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyen esetben viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak egy átmeneti időszakra tünteti el a valós gondokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok jelentkeznek. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. A lakóház és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt érdemes beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban alapvetően nagyobb párát idéz elő. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már látványos javulás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel a falak szilárdsága? Az épület földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása következtében! Ha professzionális és hosszú távon tartós megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Pilisborosjenő környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 106
Tegnapi: 213
Heti: 106
Havi: 3 194
Össz.: 78 465

Látogatottság növelés
Oldal: Injektálásos falszigetelés Pilisborosjenő
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »