Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Szent Lőrinc-telep

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Szent Lőrinc-telep területén, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan orvosolja garázsok nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

szigetelő injektálás Szent Lőrinc-telep

Vízszigetelés Szent Lőrinc-telep - cégünk ismérvei

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év szakmai háttérrel szakszerű munkavégzés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a gyors és pénztárcabarát szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Szent Lőrinc-telep régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után bármikor a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással Szent Lőrinc-telep

1. Az első műveleti fázis a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát speciálisan erre a célra készített, különleges falvágó géppel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a tökéletes zárás végett, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően sarkalatos a kihorganyzó ék alkalmazása, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal réseibe is be tud áramlani, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Szent Lőrinc-telep

Légpórus vakolat Szent Lőrinc-telep

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, és a falon marad a vakolat. A megszokott vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszú távon védi meg a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Rendszeres bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a nem teljes vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó üregeket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ezzel a kis zugokban és az éleknél is 100%-osan kialakítható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk az előbbi lépések befejezését követően a tartós cél eléréséhez. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Szent Lőrinc-telep

Ezt a megoldást csakis abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer árnyoldala, hogy ugyan belül beázás nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve elháríthatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának meghatározásánál az alábbi műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg hagyományos meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Szent Lőrinc-telep vonzáskörzetében

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Szent Lőrinc-telep környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat vált ki. Tetemes gondokat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ilyen esetben azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert az optikai tuning csak egy átmeneti időszakra tünteti el a valós gondokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz csatlakozási helyein élvédőt ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség kis méretű pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát eredményez. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható javulás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbíróképessége? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Amennyiben profi és strapabíró megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Szent Lőrinc-telep területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 125
Tegnapi: 213
Heti: 125
Havi: 3 213
Össz.: 78 484

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal injektálása Szent Lőrinc-telep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »