Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Szépvölgy

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Szépvölgy régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag szünteti meg pincék nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

szigetelő injektálás Szépvölgy

Nedvesség elleni szigetelés Szépvölgy - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legmodernebb gépek és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és költséghatékony munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Szépvölgy vonzáskörzetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Szépvölgy

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal megvágása. Ezt a munkát speciálisan evégett készített, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a kiváló vízszigetelés céljából, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rettentően lényeges a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal réseibe is be tud áramlani, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Szépvölgy

Légpórus vakolat Szépvölgy

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a vizesedéssel érintett területen javasolt légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez hosszú távon védi meg a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a hiányos vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben kialakult hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, így a szegletekben és az éleknél is 100%-osan felvihető a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a korábban leírt folyamat lezárása után a hosszú távú cél végett. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Szépvölgy

Ezt a megoldást csak abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamiért nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer hátránya, hogy jóllehet belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel elháríthatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés metódusának eldöntésekor az alábbi tényezőket kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar elvégezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat képzésével mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg megszokott meszelés is megfelelő. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Szépvölgy környékén

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Szépvölgy vonzáskörzetében A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel hézagokat, problémákat vált ki. Meghatározó bonyodalmakat jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ilyenkor viszont már csak elodázzuk a bajt, mert az optikai tuning csak egy átmeneti időszakra fedi el a meglévő hiányosságokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, ellenkező esetben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz csatlakozási helyein élvédőt tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. légpórus vakolat

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos szigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Vert fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kicsiny pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen több párát okoz. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már észrevehető változás tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel a falak stabilitása? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása következtében! Amennyiben profi és strapabíró megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Szépvölgy vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 121
Tegnapi: 213
Heti: 121
Havi: 3 209
Össz.: 78 480

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés Szépvölgy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »