Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Hárshegy

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Hárshegy területén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg pincék nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Hárshegy

Nedvesség elleni szigetelés Hárshegy - ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a gyors és költséghatékony munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Hárshegy övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A munka végeztével később is konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Hárshegy

1. Az 1. munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést kifejezetten erre a célra tervezett, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat általában a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a hibátlan falszigetelés céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül hangsúlyos a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal hézagjaiba is bekerül, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Hárshegy

Légpórus vakolat Hárshegy

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez időtálló módon védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori problémák a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a hiányos vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben képződött réseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, ilyen módon a kis zugokban és az éleknél is optimálisan kivitelezhető a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk az előbbi lépések végeztével a hosszú távú megoldás végett. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Hárshegy

Ezt a megközelítést kizárólag akkor tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás hátulütője, hogy jóllehet belül nedvesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon elháríthatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módszerének eldöntésekor az alábbi tényezőket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető eljárás, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan elmúlik a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható pontokon esetleg szokásos meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Hárshegy vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Hárshegy területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat okoz. Jelentős gondokat okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyenkor azonban már csak elnapoljuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak időszakosan tünteti el a valódi kellemetlenségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakás és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt tanácsos beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Társasházak utólagos vízszigetelése
 • Pince szigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség pici pórusokon keresztül hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát idéz elő. Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos javulás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak szilárdsága? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Amennyiben profi és időtálló megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Hárshegy környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 154
Tegnapi: 158
Heti: 1 219
Havi: 3 029
Össz.: 78 300

Látogatottság növelés
Oldal: Lábazat utólagos vízszigetelése Hárshegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »