Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Víziváros

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Víziváros területén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan szünteti meg házak vizesedését. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Víziváros szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Víziváros - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és költséghatékony munka megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott rendszert alkalmazza.
 5. Országosan végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Víziváros területén

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor konzultálhat velünk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Víziváros

1. Az első lépés a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten ennek érdekében gyártott, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és szállítják a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a kiváló vízszigetelés végett, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen hallatlanul jelentőségteljes a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal hézagjaiba is be tud áramlani, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Víziváros

Légpórus vakolat Víziváros

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez időtálló módon megóvja a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a hiányos vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő réseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, így a szegletekben és a szegélyek mentén is ideálisan megoldható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a korábban leírt lépések végeztével a tartós cél érdekében. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Víziváros

Ezt a munkamódszert csak akkor ajánljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. Az eljárás hátránya, hogy jóllehet belül vizesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel feltartóztathatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének eldöntésekor a következő szempontokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan megszűnik a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb pontokon esetleg szokásos meszelés is megfelelő. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Víziváros környékén

Mivel a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Víziváros régiójában A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel töréseket, problémákat vált ki. Jelentős nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felmelegszik a járólap, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ekkor azonban már csak elnapoljuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak ideig-óráig fedi el a tényleges bajokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. légpórus vakolat

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos falszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség kis méretű pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban alapvetően több párát okoz. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, különleges esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már látványos javulás észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbírása? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Ha professzionális és hosszú távon tartós megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Víziváros övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 166
Heti: 699
Havi: 2 509
Össz.: 77 780

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés Víziváros
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »