Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Szigetcsúcs

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Szigetcsúcs környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan szünteti meg házak ázását. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

szigetelő injektálás Szigetcsúcs

Vízszigetelés Szigetcsúcs - ajánlatunk

 1. Gyors, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és technológiák a villámgyors és olcsó szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Szigetcsúcs övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Szigetcsúcs

1. Az első munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten ennek érdekében gyártott, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a résmentes lezárás céljából, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen módfelett lényeges a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal hézagjaiba is behatol, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Szigetcsúcs

Légpórus vakolat Szigetcsúcs

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen javasolt légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszú távon védelmezi a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés problémájával. Rendszeres gondok a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a nem teljes vagy nem jól átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, ezzel a szegletekben és a szegélyek mentén is hibátlanulkifogástalanul kialakítható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk az előbbi folyamat lezárása után a hosszú távú megoldás eléréséhez. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Szigetcsúcs

Ezt a megoldást csakis abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás hátulütője, hogy ugyan belül vizesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve kiküszöbölhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módszerének meghatározásánál a következő műszaki paramétereket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan elvégezhető eljárás, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg sima meszelés is megteszi. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Szigetcsúcs övezetében

Mivel a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Szigetcsúcs övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat vált ki. Jelentős nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felmelegszik a járólap, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ekkor azonban már csak elodázzuk a problémát, mert a kozmetikázás csak időszakosan tünteti el a tényleges problémákat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz kapcsolódási pontjain sarokerősítő szalagot ajánlott beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos szigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz apró pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban alapvetően több párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható változás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbírása? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Amennyiben professzionális és strapabíró megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Szigetcsúcs övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 134
Tegnapi: 166
Heti: 719
Havi: 2 529
Össz.: 77 800

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal megszüntetése Szigetcsúcs
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »