Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Országút

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Országút környékén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólag szünteti meg pincék vizesedését. Cégünk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Országút szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Országút - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában szakszerű munkavégzés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a villámgyors és pénztárcabarát szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Országút vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Országút

1. Az 1. lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát kifejezetten ennek érdekében épített, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a résmentes lezárás céljából, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen különösen jelentőségteljes a kihorganyzó ék alkalmazása, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal repedéseibe is be tud áramlani, és a megkötést követően időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Országút

Légpórus vakolat Országút

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, és a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez hosszú ideig megóvja a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés problémájával. Gyakori komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ilyen módon a kis zugokban és a széleken is hibátlanulkifogástalanul megoldható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a korábban leírt műveletek befejezését követően a hosszú távú végeredmény végett. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Országút

Ezt a megközelítést csakis akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A módszer negatívuma, hogy ugyan belül beázás nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel elháríthatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módszerének kiválasztásakor a lenti mutatókat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan végrehajtható eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon elmúlik a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb helyeken esetleg szokásos meszelés is megteszi. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Országút vonzáskörzetében

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Országút vonzáskörzetében A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel repedéseket, problémákat eredményez. Jókora problémákat jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ekkor azonban már csak elnapoljuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak egy darabig fedi el a meglévő bajokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot ajánlott beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz kicsiny pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban lényegesen nagyobb párát okoz. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már látványos előrelépés észlelhető. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén csökken-e valamennyivel a falak szilárdsága? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Ha professzionális és végleges megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Országút övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 165
Tegnapi: 158
Heti: 1 230
Havi: 3 040
Össz.: 78 311

Látogatottság növelés
Oldal: Pince utólagos vízszigetelése Országút
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »