Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Halmierdő

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Halmierdő régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan hárítja el házak vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

szigetelő injektálás Halmierdő

Vízszigetelés Halmierdő - ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb szerszámok és technológiák a villámgyors és megfizethető szolgáltatás végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Halmierdő övezetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor konzultálhat velünk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Halmierdő

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést speciálisan ehhez készített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és szállítják a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a kiváló vízszigetelés érdekében, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően lényeges a kihorganyzó ék alkalmazása, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal hézagjaiba is benyomul, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Halmierdő

Légpórus vakolat Halmierdő

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez hosszan védelmezi a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Sokszor előforduló komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben jelentkező hasadékokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ilyen módon a sarkokban és a szegélyek mentén is hibátlanulkifogástalanul kialakítható a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk a korábban leírt lépések befejezését követően a tartós végeredmény megvalósításához. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Halmierdő

Ezt a megközelítést kizárólag akkor tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés hátránya, hogy ugyan belül vizesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve elháríthatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés technikájának előirányzása során az alábbi viszonyszámokat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar végrehajtható módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan megszűnik a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb helyeken esetleg szokásos meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Halmierdő területén

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Halmierdő vonzáskörzetében A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat okoz. Tetemes gondokat jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ekkor azonban már csak elodázzuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak időszakosan rejti el a valós problémákat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz érintkezési pontjain élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. légpórus vakolat

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Pince szigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz pici pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát okoz. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható javulás észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel az épület teherbíróképessége? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása következtében! Ha professzionális és sokáig tartó megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Halmierdő környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 123
Tegnapi: 166
Heti: 708
Havi: 2 518
Össz.: 77 789

Látogatottság növelés
Oldal: Lábazat utólagos vízszigetelése Halmierdő
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »