Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag V. kerület

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag V. kerület övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag orvosolja pincék nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés V. kerület betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés V. kerület - cégünk jellemzői

 1. Gyors, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a villámgyors és költséghatékony munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával V. kerület környékén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés V. kerület

1. Az 1. munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát speciálisan ennek érdekében épített, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat túlnyomórészt a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és szállítják a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kifogástalan szigetelés végett, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul sarkalatos a kihorganyzó ék elhelyezése, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is benyomul, és keménnyé válása után ellenállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés V. kerület

Légpórus vakolat V. kerület

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, így a falon marad a vakolat. A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú ideig védi meg a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Rendszeres problémák a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a hiányos vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben mutatkozó üregeket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, így a sarkokban és a szegélyek mentén is optimálisan kialakítható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk a fent ismertetett műveletek befejezését követően a tartós cél végett. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - V. kerület

Ezt a megoldást kizárólag akkor javasoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A megközelítés árnyoldala, hogy bár belül vizesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal elkerülhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának meghatározásánál a lenti tényezőket kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető eljárás, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan elmúlik a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg megszokott meszelés is megteszi. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése V. kerület vonzáskörzetében

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése V. kerület területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel hézagokat, problémákat okoz. Nem elhanyagolható gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyen esetben viszont már csak elodázzuk a problémát, mert az optikai tuning csak egy darabig fedi el a tényleges problémákat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, mert különben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakás és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot tanácsos beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Pince szigetelése
 • Vályogház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség apró pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban alapvetően nagyobb párát okoz. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már látványos javulás észlelhető. A lakónak kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben a falak teherbírása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a falvágás következtében! Amennyiben szakszerű és sokáig tartó megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére V. kerület környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 125
Tegnapi: 213
Heti: 125
Havi: 3 213
Össz.: 78 484

Látogatottság növelés
Oldal: Vízszigetelés utólag V. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »