Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Lipótmező

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Lipótmező vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan orvosolja pincék nedvesedését. Cégünk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Lipótmező betoninjektálással

Vízszigetelés Lipótmező - amit ajánlunk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legmodernebb gépek és technológiák a villámgyors és pénztárcabarát szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Lipótmező régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Lipótmező

1. Az első műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést külön ehhez tervezett, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és szállítják a talajnedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a tökéletes zárás végett, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen hallatlanul lényeges a kihorganyzó ék bevetése, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is bekerül, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Lipótmező

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, így a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez hosszú távon védelmezi a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a hiányos vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben képződött üregeket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, így a sarkokban és az éleknél is 100%-osan felvihető a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt el is végezhetünk az előbbi folyamat befejezését követően a tartós végeredmény végett. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Lipótmező

Ezt a megoldást csakis abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer árnyoldala, hogy ugyan belül vizesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve feltartóztathatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának kiválasztásakor a következő műszaki paramétereket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan megvalósítható módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan elmúlik a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb pontokon esetleg sima meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Lipótmező környékén

Mivel a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Lipótmező vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat idéz elő. Súlyos problémákat okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyenkor azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert az optikai tuning csak ideig-óráig tünteti el a tényleges hiányosságokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jelentkeznek. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakóház és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot ajánlott beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz kis méretű pórusokon keresztül hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban alapvetően nagyobb párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható változás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel az épület szilárdsága? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása következtében! Amennyiben professzionális és strapabíró megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Lipótmező vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 112
Tegnapi: 166
Heti: 697
Havi: 2 507
Össz.: 77 778

Látogatottság növelés
Oldal: Megsüllyedt alap javítása Lipótmező
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »