Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Baross Gábor-telep

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Baross Gábor-telep környékén, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan orvosolja házak ázását. Vállalatunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Baross Gábor-telep szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Baross Gábor-telep - ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai háttérrel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb gépek és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és pénztárcabarát munka megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Baross Gábor-telep területén

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor konzultálhat velünk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással Baross Gábor-telep

1. Az első lépés a penészes fal átvágása. Ezt a lépést kifejezetten erre a célra gyártott, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a tökéletes zárás céljából, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül sarkalatos a kihorganyzó ék alkalmazása, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal üregeibe is bekerül, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Baross Gábor-telep

Légpórus vakolat Baross Gábor-telep

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszú ideig védelmezi a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés problémájával. Gyakori nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben megjelenő repedéseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ilyen módon a sarkokban és a szegélyek mentén is ideálisan létrehozható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk a fent ismertetett lépések végeztével a hosszú távú végeredmény érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Baross Gábor-telep

Ezt a megoldást csak akkor tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer árnyoldala, hogy ugyan belül beázás nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon elháríthatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének meghatározásánál a következő faktorokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan abbamarad a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható pontokon esetleg szokásos meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Baross Gábor-telep vonzáskörzetében

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Baross Gábor-telep vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok többnyire egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat eredményez. Nem elhanyagolható gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyen esetben azonban már csak elodázzuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak egy átmeneti időszakra rejti el a tényleges nehézségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, különben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok keletkeznek. Ha úgy diktálja a szükség fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség kicsiny pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát idéz elő. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos javulás tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését teljes egészében mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel a falak teherbírása? Az épület földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása eredményeképpen! Ha professzionális és végleges megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Baross Gábor-telep vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 129
Tegnapi: 213
Heti: 129
Havi: 3 217
Össz.: 78 488

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal vakolása Baross Gábor-telep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »