Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Rákoshegy

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Rákoshegy környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag szünteti meg házak nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Rákoshegy szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Rákoshegy - amit ajánlunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert alkalmazza.
 5. Országosan végzünk falszigetelést.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Rákoshegy vonzáskörzetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Rákoshegy

1. Az első lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést külön erre a célra készített, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és közvetítik a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a kiváló vízszigetelés céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rettentően hangsúlyos a kihorganyzó ék alkalmazása, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal nyílásaiba is be tud áramlani, és a megkeményedése után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Rákoshegy

Légpórus vakolat Rákoshegy

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez hosszan megóvja a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Sokszor előforduló problémák a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben képződött repedéseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ilyen módon a szegletekben és a szegélyek mentén is 100%-osan kivitelezhető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk a korábban leírt műveletek lezárása után a tartós megoldás érdekében. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Rákoshegy

Ezt a munkamódszert csakis akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés hátránya, hogy bár belül beázás nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel meggátolhatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módjának kiválasztásakor a következő aspektusokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan leáll a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat képzésével mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg megszokott meszelés is jó lesz. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Rákoshegy régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Rákoshegy övezetében A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel töréseket, problémákat okoz. Meghatározó nehézségeket okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyenkor viszont már csak elodázzuk a megoldás, mert az optikai tuning csak egy darabig fedi el a tényleges problémákat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, mert különben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. légpórus vakolat

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Tapasztott fal szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban alapvetően több párát okoz. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már észrevehető javulás tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbírása? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás eredményeképpen! Amennyiben szakszerű és időtálló megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Rákoshegy régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 132
Tegnapi: 213
Heti: 132
Havi: 3 220
Össz.: 78 491

Látogatottság növelés
Oldal: Vízszigetelés javítás Rákoshegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »