Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Vár

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Vár területén, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag szünteti meg pincék nedvesedését. Cégünk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Vár betoninjektálással

Vízszigetelés Vár - cégünk jellemzői

 1. Gyors, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai tapasztalattal szakszerű munkavégzés.
 3. A piacon létező legmodernebb gépek és technológiák a villámgyors és pénztárcabarát munka érdekében.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Vár vonzáskörzetében

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Vár

1. Az első lépés a penészes fal átvágása. Ezt a lépést kifejezetten erre a célra épített, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a hibátlan falszigetelés végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen módfelett sokat számít a kihorganyzó ék használata, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is bekerül, és a megkeményedése után ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Vár

Légpórus vakolat Vár

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a vizesedéssel érintett területen ajánlott légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez hosszú ideig védelmezi a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a nem teljes vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben képződött réseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, így a kis zugokban és a széleken is tökéletesen létrehozható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk az előbbi folyamat befejezését követően a tartós cél eléréséhez. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Vár

Ezt a megközelítést csak akkor javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A módszer hátránya, hogy ugyan belül beázás nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel feltartóztathatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának előirányzása során a lenti viszonyszámokat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat létrehozásával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható helyeken esetleg megszokott meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Vár területén

Mivel a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Vár vonzáskörzetében A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat okoz. Súlyos problémákat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a járólap, míg januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ilyenkor viszont már csak halogatjuk a problémát, mert a kozmetikázás csak időszakosan rejti el a valós bajokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, különben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakás és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos vízszigetelése
 • Pince szigetelése
 • Vályogház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség kis méretű pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető javulás tapasztalható. A lakónak kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel az épület teherbíróképessége? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás következtében! Ha professzionális és végleges megoldást keres a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Vár környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 176
Tegnapi: 158
Heti: 1 241
Havi: 3 051
Össz.: 78 322

Látogatottság növelés
Oldal: Vízszigetelés utólag Vár
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »