Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Rákosfalva

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Rákosfalva övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan orvosolja házak nedvesedését. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

szigetelő injektálás Rákosfalva

Nedvesség elleni szigetelés Rákosfalva - cégünk jellemzői

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető munka megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Rákosfalva környékén

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor hívhat minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Rákosfalva

1. Az első műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést külön ennek érdekében épített, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a tökéletes zárás céljából, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul sokat számít a kihorganyzó ék használata, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is benyomul, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Rákosfalva

Légpórus vakolat Rákosfalva

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez hosszú ideig védi meg a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Visszatérő bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a hiányos vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben képződött üregeket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ezzel a sarkokban és az éleknél is profi módon megoldható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a korábban leírt folyamat lezárása után a hosszú távú cél érdekében. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Rákosfalva

Ezt a megközelítést kizárólag abban az esetben tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás árnyoldala, hogy jóllehet belül nedvesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve megszüntethetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módjának előirányzása során az alábbi műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan megvalósítható módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon véget ér a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg hétköznapi meszelés is jó lesz. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Rákosfalva területén

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Rákosfalva övezetében A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő elteltével megrepednek, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat idéz elő. Nem elhanyagolható nehézségeket okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ilyen esetben viszont már csak elodázzuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak egy átmeneti időszakra fedi el a meglévő hiányosságokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz kapcsolódási helyein élvédőt javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Társasházak utólagos szigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz kicsiny pórusokon át hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban lényegesen több párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már látványos előrelépés tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Amennyiben profi és hosszú távon tartós megoldást keres a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Rákosfalva övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 174
Tegnapi: 158
Heti: 1 239
Havi: 3 049
Össz.: 78 320

Látogatottság növelés
Oldal: Lemezbeütéses falszigetelés Rákosfalva
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »