Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Soroksár-Újtelep

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Soroksár-Újtelep területén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan hárítja el pincék ázását. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Soroksár-Újtelep betoninjektálással

Vízszigetelés Soroksár-Újtelep - amit ajánlunk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel szakszerű munkavégzés.
 3. A piacon létező legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a gyors és kedvező áron elérhető munka végett.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Soroksár-Újtelep területén

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Soroksár-Újtelep

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát külön evégett készített, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a tökéletes zárás érdekében, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rettentően hangsúlyos a kihorganyzó ék elhelyezése, tudniillik a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is benyomul, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Soroksár-Újtelep

Légpórus vakolat Soroksár-Újtelep

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez időtálló módon védi meg a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres problémák a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben kialakult réseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, így a sarkokban és a széleken is 100%-osan kiépíthető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk a korábban leírt műveletek végeztével a hosszú távú végeredmény eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Soroksár-Újtelep

Ezt a megközelítést csak akkor ajánljuk, ha kívülről valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer árnyoldala, hogy jóllehet belül beázás nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel meggátolhatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának eldöntésekor az alábbi szempontokat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, perspektivikusan leáll a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg közönséges meszelés is megteszi. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Soroksár-Újtelep környékén

Mivel a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Soroksár-Újtelep régiójában A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat eredményez. Számottevő kellemetlenségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ilyenkor viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert az optikai tuning csak időszakosan rejti el a valós kellemetlenségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. A lakóház és a terasz érintkezési helyein élvédőt ajánlott beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Pince szigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz apró pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben alapvetően több párát idéz elő. Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható javulás tapasztalható. A lakónak kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e valamennyivel az épület teherbírása? A pince földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása eredményeképpen! Amennyiben profi és végleges megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Soroksár-Újtelep övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 126
Tegnapi: 213
Heti: 126
Havi: 3 214
Össz.: 78 485

Látogatottság növelés
Oldal: Nedves falak belső szigetelése Soroksár-Újtelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »