Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Békásmegyer

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Békásmegyer régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólag orvosolja pincék vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása érdekében.

szigetelő injektálás Békásmegyer

Nedvesség elleni szigetelés Békásmegyer - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és technológiák a gyors és költséghatékony szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Békásmegyer régiójában

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Békásmegyer

1. Az 1. műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést külön ennek érdekében gyártott, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat túlnyomórészt a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a hibátlan falszigetelés céljából, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen módfelett hangsúlyos a kihorganyzó ék elhelyezése, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is benyomul, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Békásmegyer

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú távon védi meg a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Gyakori problémák a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a hiányos vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben megjelenő üregeket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ilyen módon a sarkokban és az éleknél is profi módon létrehozható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk a korábban leírt műveletek lezárása után a hosszú távú végeredmény érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Békásmegyer

Ezt a munkamódszert kizárólag abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés hátulütője, hogy bár belül beázás nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel elháríthatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés módszerének eldöntésekor a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar megvalósítható eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg közönséges meszelés is megfelelő. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Békásmegyer övezetében

Mivel a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Békásmegyer övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat eredményez. Jókora bonyodalmakat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ekkor azonban már csak elodázzuk a bajt, mert az optikai tuning csak egy darabig tünteti el a valódi nehézségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok jelentkeznek. Szükség esetén fel kell szedni az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kis méretű pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát idéz elő. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható változás tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e valamennyivel a falak teherbírása? A pince földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása eredményeképpen! Ha profi és végleges megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Békásmegyer régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 135
Tegnapi: 166
Heti: 720
Havi: 2 530
Össz.: 77 801

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal javítása Békásmegyer
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »