Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Széphalom

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Széphalom vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan szünteti meg pincék vizesedését. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása érdekében.

szigetelő injektálás Széphalom

Nedvesség elleni szigetelés Széphalom - ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a villámgyors és költséghatékony szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Széphalom területén

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • A munka végeztével később is a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Széphalom

1. Az első lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a műveletet külön ehhez gyártott, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kifogástalan szigetelés érdekében, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen hallatlanul jelentőségteljes a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is bekerül, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Széphalom

Légpórus vakolat Széphalom

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszan védi meg a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Rendszeres problémák a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben képződött nyílásokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ezzel a szegletekben és az éleknél is professzionálisan felvihető a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk az előbbi műveletek végeztével a hosszú távú cél megvalósításához. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Széphalom

Ezt a megközelítést kizárólag akkor tanácsoljuk, ha kívülről valamiért nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás negatívuma, hogy bár belül nedvesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel kiküszöbölhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés technikájának meghatározásánál a lenti szempontokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan végrehajtható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg szokványos meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Széphalom vonzáskörzetében

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Széphalom régiójában A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel repedéseket, problémákat eredményez. Jókora nehézségeket okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ekkor azonban már csak elodázzuk a bajt, mert az optikai tuning csak időszakosan fedi el a meglévő nehézségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Ha úgy diktálja a szükség fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot érdemes beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos falszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben alapvetően több párát eredményez. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható változás érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel a falak stabilitása? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása következtében! Amennyiben professzionális és időtálló megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Széphalom területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 122
Tegnapi: 158
Heti: 1 187
Havi: 2 997
Össz.: 78 268

Látogatottság növelés
Oldal: Társasház vízszigetelése Széphalom
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »