Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Rómaifürdő

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Rómaifürdő környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el házak ázását. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Rómaifürdő

Vízszigetelés Rómaifürdő - cégünk ismérvei

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában precíziós munka.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a gyors és pénztárcabarát munka érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Rómaifürdő vonzáskörzetében

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Rómaifürdő

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a lépést speciálisan evégett gyártott, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a tökéletes zárás céljából, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen módfelett jelentőségteljes a kihorganyzó ék használata, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is be tud áramlani, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Rómaifürdő

Légpórus vakolat Rómaifürdő

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen javasolt légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú ideig védelmezi a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori problémák a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben jelentkező repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, ilyen módon a kis zugokban és a széleken is ideálisan kiépíthető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk az előbbi folyamat végeztével a tartós megoldás végett. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Rómaifürdő

Ezt a munkamódszert kizárólag akkor ajánljuk, ha kívülről valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A módszer árnyoldala, hogy bár belül vizesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve feltartóztathatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés metódusának kiválasztásakor a lenti faktorokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar megvalósítható művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, perspektivikusan abbamarad a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg sima meszelés is megfelelő. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Rómaifürdő környékén

Mivel a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Rómaifürdő területén A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel töréseket, problémákat idéz elő. Számottevő bonyodalmakat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyenkor viszont már csak elnapoljuk a problémát, mert a tüneti kezelés csak időszakosan fedi el a valós nehézségeket. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot ajánlott beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakótelepek utólagos falszigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Tapasztott fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon keresztül hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban alapvetően nagyobb párát eredményez. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már észrevehető előrelépés tapasztalható. A lakónak kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? A pince földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása eredményeképpen! Ha szakszerű és sokáig tartó megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Rómaifürdő vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 185
Tegnapi: 158
Heti: 1 250
Havi: 3 060
Össz.: 78 331

Látogatottság növelés
Oldal: Vizes falak belső szigetelése Rómaifürdő
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »