Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Rákoskeresztúr

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Rákoskeresztúr vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg házak nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Rákoskeresztúr

Vízszigetelés Rákoskeresztúr - ajánlatunk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal precíziós munka.
 3. Az elérhető legmodernebb gépek és alkalmazott technikák a gyors és megfizethető munka végett.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott rendszert alkalmazza.
 5. Országosan dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Rákoskeresztúr területén

 • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Falvágással történő szigetelés Rákoskeresztúr

1. Az első lépés a penészes fal átvágása. Ezt a munkát külön ennek érdekében készített, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek a lábazattal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a tökéletes zárás céljából, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul jelentőségteljes a kihorganyzó ék használata, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Rákoskeresztúr

Légpórus vakolat Rákoskeresztúr

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, így a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú távon védelmezi a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Visszatérő kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó üregeket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, így a szegletekben és az éleknél is ideálisan kialakítható a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk az előbbi lépések lezárása után a tartós megoldás érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Rákoskeresztúr

Ezt a megoldást kizárólag abban az esetben ajánljuk, ha a külső oldalról valamiért meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer hátulütője, hogy jóllehet belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve meggátolhatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának kiválasztásakor a következő tényezőket kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan kivitelezhető művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon elmúlik a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat létrehozásával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg közönséges meszelés is elfogadható. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Rákoskeresztúr vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Rákoskeresztúr övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat vált ki. Nem elhanyagolható bonyodalmakat okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ilyenkor viszont már csak elnapoljuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig tünteti el a valódi nehézségeket. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok jelentkeznek. Szükség esetén fel kell szedni az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. légpórus vakolat

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos szigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Vályogház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kicsiny pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben lényegesen több párát eredményez. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már észrevehető változás észlelhető. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel az épület szilárdsága? A pince földrengés-erőssége nem csökken a falvágás következtében! Ha szakszerű és végleges megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Rákoskeresztúr övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 213
Heti: 77
Havi: 3 165
Össz.: 78 436

Látogatottság növelés
Oldal: Lábazat vízszigetelés utólag Rákoskeresztúr
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »