Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Mocsárosdűlő

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Mocsárosdűlő vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan orvosolja garázsok nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Mocsárosdűlő betoninjektálással

Vízszigetelés Mocsárosdűlő - ezt kínáljuk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai tapasztalattal tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb szerszámok és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és pénztárcabarát munka megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Mocsárosdűlő területén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után bármikor elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Mocsárosdűlő

1. Az első lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést kifejezetten erre a célra készített, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a hibátlan falszigetelés végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően sokat számít a kihorganyzó ék bevetése, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal nyílásaiba is benyomul, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Mocsárosdűlő

Légpórus vakolat Mocsárosdűlő

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, és a falon marad a vakolat. A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen javasolt légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszú távon védi meg a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés problémájával. Sokszor előforduló bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem teljes vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ezzel a kis zugokban és a szegélyek mentén is optimálisan megvalósítható a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk az előbbi műveletek végeztével a tartós megoldás végett. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Mocsárosdűlő

Ezt a megközelítést csupán abban az esetben tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát. A megközelítés negatívuma, hogy ugyan belül vizesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel kiküszöbölhetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módjának előirányzása során az alábbi tényezőket kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb pontokon esetleg sima meszelés is elfogadható. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Mocsárosdűlő régiójában

Mivel a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Mocsárosdűlő övezetében A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel töréseket, problémákat eredményez. Jelentős nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ekkor viszont már csak elodázzuk a problémát, mert a ráncfelvarrás csak egy átmeneti időszakra tünteti el a valódi problémákat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz kapcsolódási helyein élvédőt javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz apró pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban sokkal nagyobb párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már látványos változás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás esetén csökken-e valamennyivel az épület teherbírása? A lakóház földrengés-erőssége nem csökken a falvágás miatt! Ha szakszerű és időtálló megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Mocsárosdűlő területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 124
Tegnapi: 213
Heti: 124
Havi: 3 212
Össz.: 78 483

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal vakolása Mocsárosdűlő
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »