Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Zugló

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Zugló régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag hárítja el garázsok nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Zugló

Vízszigetelés Zugló - ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Zugló területén

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Zugló

1. Az 1. lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát külön erre a célra tervezett, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és közvetítik a talajnedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a kifogástalan szigetelés érdekében, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen módfelett hangsúlyos a kihorganyzó ék használata, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is benyomul, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Zugló

Légpórus vakolat Zugló

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez sokáig védelmezi a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Sokszor előforduló problémák a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a hiányos vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ezzel a sarkokban és az éleknél is profi módon megoldható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk a korábban leírt lépések lezárása után a hosszú távú cél megvalósításához. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Zugló

Ezt a megközelítést csak akkor javasoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer árnyoldala, hogy ugyan belül vizesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal elháríthatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés metódusának kiválasztásakor az alábbi faktorokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar végrehajtható módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan véget ér a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg szokásos meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Zugló övezetében

Mivel a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Zugló övezetében A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok többnyire egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel réseket, problémákat okoz. Nem elhanyagolható bonyodalmakat jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyenkor azonban már csak elodázzuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig fedi el a meglévő gondokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre. Szükség esetén fel kell szedni az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakóház és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot tanácsos beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Vályogház vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kis méretű pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát okoz. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már látványos javulás tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését teljes egészében mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás esetén csökken-e valamennyivel a falak stabilitása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása következtében! Ha szakszerű és sokáig tartó megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Zugló régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 161
Tegnapi: 158
Heti: 1 226
Havi: 3 036
Össz.: 78 307

Látogatottság növelés
Oldal: Injektálásos falszigetelés Zugló
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »