Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Margitsziget

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Margitsziget régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan hárítja el pincék vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Margitsziget szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Margitsziget - ajánlatunk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető szolgáltatás végett.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott rendszert alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Margitsziget régiójában

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A munka végeztével bármikor hívhat minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Margitsziget

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a lépést külön ehhez készített, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a kifogástalan szigetelés végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen különösen jelentőségteljes a kihorganyzó ék elhelyezése, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is behatol, és a megkeményedése után ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Margitsziget

Légpórus vakolat Margitsziget

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken érdemes légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú távon megóvja a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem teljes vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben kialakult üregeket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, így a sarkokban és az éleknél is hibátlanulkifogástalanul felvihető a jól záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a fent ismertetett műveletek lezárása után a tartós megoldás érdekében. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Margitsziget

Ezt a munkamódszert csak abban az esetben tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés hátránya, hogy jóllehet belül beázás nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezáltal kiküszöbölhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének kiválasztásakor a lenti viszonyszámokat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar végrehajtható művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig félbeszakad a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg hagyományos meszelés is jó lesz. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Margitsziget vonzáskörzetében

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Margitsziget környékén A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat eredményez. Nem elhanyagolható bonyodalmakat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyenkor azonban már csak elnapoljuk a bajt, mert a kozmetikázás csak egy darabig tünteti el a tényleges kellemetlenségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs más megoldás fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz érintkezési helyein élvédőt ajánlott beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz apró pórusokon át jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben lényegesen nagyobb párát okoz. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható előrelépés tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? A pince földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása következtében! Ha profi és strapabíró megoldást keres a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Margitsziget vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 136
Tegnapi: 213
Heti: 136
Havi: 3 224
Össz.: 78 495

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés aláfalazással Margitsziget
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »