Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Rákoscsaba

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Rákoscsaba környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag hárítja el házak nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Rákoscsaba szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Rákoscsaba - cégünk ismérvei

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel precíziós munka.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a villámgyors és pénztárcabarát munka végett.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert választja.
 5. Országosan vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Rákoscsaba környékén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is konzultálhat velünk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Rákoscsaba

1. Az első munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a lépést külön ennek érdekében épített, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a tökéletes zárás céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is behatol, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Rákoscsaba

Légpórus vakolat Rákoscsaba

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mert ez sokáig megóvja a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Visszatérő kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem teljes vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult réseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ilyen módon a sarkokban és az éleknél is 100%-osan kivitelezhető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk a korábban leírt műveletek befejezését követően a tartós cél megvalósításához. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Rákoscsaba

Ezt a megoldást csakis akkor ajánljuk, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer árnyoldala, hogy ugyan belül beázás nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal meggátolhatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának kiválasztásakor az alábbi szempontokat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar kivitelezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg szokásos meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Rákoscsaba területén

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Rákoscsaba környékén A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat okoz. Súlyos gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyen esetben azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak egy átmeneti időszakra tünteti el a meglévő hiányosságokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt ajánlott beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Vert fal vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban sokkal több párát idéz elő. Időigényes a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már észrevehető előrelépés érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület stabilitása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Ha professzionális és sokáig tartó megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Rákoscsaba környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 174
Tegnapi: 158
Heti: 1 239
Havi: 3 049
Össz.: 78 320

Látogatottság növelés
Oldal: Injektált vízszigetelés Rákoscsaba
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »