Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Nagyzugló

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Nagyzugló területén, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólag orvosolja házak vizesedését. Vállalatunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

szigetelő injektálás Nagyzugló

Nedvesség elleni szigetelés Nagyzugló - amit ajánlunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb szerszámok és technológiák a villámgyors és költséghatékony szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott megoldást választja.
 5. Országosan dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Nagyzugló övezetében

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Nagyzugló

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a munkát külön ehhez épített, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és közvetítik a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a kifogástalan szigetelés céljából, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően jelentőségteljes a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal üregeibe is behatol, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Nagyzugló

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez időtálló módon védi meg a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem teljes vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő nyílásokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, ilyen módon a sarkokban és a széleken is profi módon létrehozható a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk az előbbi műveletek befejezését követően a hosszú távú végeredmény megvalósításához. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Nagyzugló

Ezt a munkamódszert csak abban az esetben tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás árnyoldala, hogy ugyan belül vizesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve feltartóztathatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának eldöntésekor az alábbi szempontokat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt végrehajtható művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon félbeszakad a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható pontokon esetleg megszokott meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Nagyzugló régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Nagyzugló régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez idővel hézagokat, problémákat okoz. Tetemes bonyodalmakat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyenkor viszont már csak elodázzuk a bajt, mert a kozmetikázás csak ideig-óráig rejti el a tényleges gondokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. Az épület és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz apró pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben alapvetően nagyobb párát eredményez. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható előrelépés észlelhető. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége? A lakóház földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása miatt! Ha professzionális és strapabíró megoldást keres a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Nagyzugló övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 65
Tegnapi: 213
Heti: 65
Havi: 3 153
Össz.: 78 424

Látogatottság növelés
Oldal: Legjobb falszigetelés Nagyzugló
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »