Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Kiszugló

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Kiszugló környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólag hárítja el házak ázását. Cégünk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Kiszugló betoninjektálással

Vízszigetelés Kiszugló - ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legmodernebb gépek és technológiák a gyors és pénztárcabarát munka megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Kiszugló régiójában

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Kiszugló

1. Az első lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát speciálisan erre a célra tervezett, különleges falvágó géppel végezzük. A falat általában a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és továbbítják a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a kiváló vízszigetelés céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen módfelett lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal réseibe is behatol, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Kiszugló

Légpórus vakolat Kiszugló

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, és a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszú távon védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Visszatérő problémák a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben jelentkező hézagokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ilyen módon a kis zugokban és a szegélyek mentén is hibátlanulkifogástalanul kiépíthető a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a korábban leírt lépések lezárása után a tartós cél megvalósításához. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Kiszugló

Ezt a munkamódszert kizárólag abban az esetben tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés hátulütője, hogy jóllehet belül nedvesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal kiküszöbölhetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módjának előirányzása során a lenti műszaki paramétereket kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan félbeszakad a vizesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg hétköznapi meszelés is elfogadható. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Kiszugló régiójában

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Kiszugló régiójában A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat vált ki. Számottevő problémákat okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyen esetben azonban már csak elodázzuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak ideig-óráig rejti el a valós gondokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok jelentkeznek. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz kapcsolódási helyein élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz kis méretű pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát idéz elő. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már látványos javulás tapasztalható. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbírása? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a falvágás következtében! Amennyiben professzionális és strapabíró megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Kiszugló környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 153
Tegnapi: 158
Heti: 1 218
Havi: 3 028
Össz.: 78 299

Látogatottság növelés
Oldal: Lemezpréseléses falszigetelés Kiszugló
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »