Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés XIX. kerület

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése XIX. kerület vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan hárítja el garázsok vizesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés XIX. kerület betoninjektálással

Vízszigetelés XIX. kerület - ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában precíziós munka.
 3. A piacon létező legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a gyors és kedvező áron elérhető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott rendszert alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést XIX. kerület területén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • A munka végeztével később is elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés XIX. kerület

1. Az első lépés a penészes fal átvágása. Ezt a lépést speciálisan ehhez épített, különleges falvágó géppel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek a lábazattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a kiváló vízszigetelés céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen hallatlanul lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal nyílásaiba is bekerül, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat XIX. kerület

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, és a vakolat nem esik le a falról. A megszokott vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez hosszú távon védelmezi a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben jelentkező repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, így a szegletekben és a széleken is ideálisan létrehozható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk a fent ismertetett műveletek lezárása után a hosszú távú megoldás megvalósításához. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - XIX. kerület

Ezt a munkamódszert csupán abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. Az eljárás negatívuma, hogy jóllehet belül nedvesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel meggátolhatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának eldöntésekor a lenti aspektusokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar elvégezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg szokványos meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése XIX. kerület vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése XIX. kerület területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat idéz elő. Súlyos problémákat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ilyen esetben azonban már csak halogatjuk a problémát, mert a ráncfelvarrás csak ideig-óráig fedi el a valódi hiányosságokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, különben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz csatlakozási helyein élvédőt ajánlott beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Társasházak utólagos vízszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség pici pórusokon át hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben alapvetően nagyobb párát idéz elő. Időigényes a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már látványos javulás tapasztalható. A lakónak kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel a falak stabilitása? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása miatt! Amennyiben profi és strapabíró megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére XIX. kerület övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 112
Tegnapi: 213
Heti: 112
Havi: 3 200
Össz.: 78 471

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés XIX. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »